Missie & Visie

Een team professionals en ervaringsdeskundigen staan 24/7 klaar om in actie te komen. Samen met de omgeving zoeken we een oplossing. Daarbij maakt IMMI gebruik van effectieve methodieken.

Wij zien de deelnemer, met al zijn unieke geuren en kleuren als centrum waar alle aandacht naar uit zal gaan. We zijn gericht om de jongere weer een gezonde en krachtige regie te laten nemen over zijn eigen leven. IMMI is een tijdelijke motor waar het gezin op mag lopen. Terug in eigen kracht is het uiteindelijke doel.

Werkwijze

De locatie is ontworpen zodat deze open en transparant is. Veel glas en open ruimtes die in elkaar overlopen. De medewerkers willen zelf ook open en transparant zijn. Ervaringsdeskundigen stellen zich kwetsbaar op tegen een professionele achtergrond. Daar kiezen wij bewust voor zodat, wanneer jongeren hun begeleider(s) leren kennen, ze hun eigen problematiek ook zullen herkennen. Ze kijken in de spiegel naar zichzelf en voelen de aansluiting om de weg naar voren in te slaan.  Ervaring met uiteenlopende problematiek is dus in huis.

Daarnaast wil IMMI organisch zijn en door haar creativiteit oplossingen en antwoorden vinden op de zorgvragen.  Daarvoor willen wij samenwerken met ouders, school, gemeente en andere partijen.

Het open en transparante karakter zit ook in de open houding naar buiten toe. IMMI ziet andere hulporganisaties niet als concurrent maar gooit de deuren wijd open naar samenwerking. We willen naast elkaar bestaan, een sterke schakel in de cirkel om in de eigen omgeving echt contact te maken.